Utflyktstips: Slottsskogen!

Slottsskogen är Göteborgarnas gröna vardagsrum sedan 1876! En 137 hektar stor park, med direkt anslutning till Majorna, så för den som bor i Fixfabriken blir Slottsskogen som en baksida eller trädgård, alltid tillgänglig för en promenad, joggingtur eller som en grön väg in till stan.

I Slottsskogen finns, utöver många och långa promenadsträckor i vacker natur, även Göteborgs Naturhistoriska museum, Slottsskogens djurpark, den anrika och populära lekplatsen Plikta, ett utsiktstorn och mycket mer. Mitt i parken finns en vidsträckt gräsmatta där man ofta ser göteborgare mötas på filtar under sommarhalvåret. Gräsmattan är så pass stor att det finns plats för alla.

Runt om den stora gräsmattan finns stora skogspartier, vackra gläntor och långa stigar. En av stigarna leder upp till utsiktstornet uppe på en av Slottsskogens kullar. Därifrån ser du stora delar av staden, samtidigt som du är mitt i naturen. I skogsdungarna i Slottsskogen går det ibland knappt att tro att parken ligger i en stad – med all skog runtomkring känns det nämligen som att du är ute i skogen. Den som promenerar i Slottsskogen kan också besöka de landskapsstugor som finns utplacerade uppe på Malmgårdskullarna, som påminner lite om Skansen i Stockholm med sina ditflyttade stugor från olika landskap. Eller varför inte köpa en glass eller ta en kopp kaffe och slå sig ned och bara lyssna på fågelsången på någon av de många bänkar som finns utplacerade längs med stigarna?

Har du inte besökt Slottsskogen? Då har du en otrolig upplevelse som väntar! Ta god tid på dig och njut av allt det vackra. När du väl gått dit kommer du förmodligen börja längta tillbaka redan när du går därifrån – det gör i alla fall vi!

Läs också