Tre badutflykter från Majorna

En av de härligaste fördelarna med att bo i Majorna är närheten till havet. Till kajen vid Röda Sten spatserar du på ett par minuter från Fixfabriken. Vill du bada behöver du däremot göra en utflykt från stadsdelen. Men var lugn, du behöver inte åka långt. Här är tre badplatser nära dig.

Det allmänna badet hittar du i Jubiléumsparken. Foto: Göteborgs stad.

1. Saltholmen

15 min från Fixfabriken

Tipset Saltholmen är lite som ett Kinderägg, det rymmer flera härliga pärlor. Bada från Aspholmens klippor (de som oftast avses när folk säger att de åker till Saltholmen) eller stanna till vid den härliga restaurangen Paradiset. Ett annat proffstips är att bara nästan åka till Saltholmen och istället gå av vagnen en hållplats tidigare. Då kan du istället hamna på Ängholmen, som bjuder på ett lite mer svårtillgängligt men därmed också mindre välbesökt klippbad. Men det är från just Saltholmen som du når vårt andra tips, nämligen …

2. Brännö Ramsdal

45-60 min från Fixfabriken

Om du tajmar din båtavgång väl så är resan till en av skärgårdens mest folkkära öar inte särkilt tidskrävande. Brännö Ramsdal har allt du kan begära av en badplats: bryggor, sandstrand, klippor och hopptorn. Dessutom ångrar man aldrig en resa till Brännö. Det är sedan gammalt. Stanna till på Brännö Värdshus, vandra över till naturreservatet på Galterö eller båtluffa vidare mot horisonten.

3. Allmänna badet

30 min från Fixfabriken

Ungefär en halvtimmes färdväg inåt älvmynningen hittar du Jubiléumsparken och där väntar bassängen som i folkmun går under namnet Pöl Harbour. Här ligger behållningen i helhetsupplevelsen. Du badar mitt i stan, beställer lunch på mysiga Café Fluß och du missar för allt i världen inte bastun.

Läs också