Utflyktstips: Sjöbergen!

För den som bor i Fixfabriken ligger naturområdet Sjöbergen precis runt hörnet. För den som ännu inte besökt området är det en pärla och ett utflyktstips som väntar på att bli upptäckt!

Foto: Wikimedia Commons/CC

Sjöbergen, som ligger ovanför Röda Sten och Nya Varvet, precis ovanför inloppet till Göteborg, är med sin blandning av orörd natur, odlingar och djurgårdar en unik och grön oas i Göteborg. Med sin placering på berget ovanför inloppet till staden, har den som besöker Sjöbergen en storslagen utsikt över havet, älven och staden.

Sjöbergen har länge varit en populär plats för en promenad och en stunds avkoppling för de som bor i de omgivande stadsdelarna. Och för den som sett Sjöbergen med egna ögon är det inte så konstigt. Naturområdet är nämligen, förutom några kolonistugor, helt obebyggt. På området finns kaninuppfödning och biodling, och hela platsen är som en lantlig idyll – precis runt hörnet från stan. Platsen är en viktig biotop för djurlivet såväl som en viktig plats för lugn och ro för många göteborgare – såväl för de aktiva med joggingskor, som för den som strosar på en promenad och de som bara söker ett avbrott från stadens sus och dus.

Så – nästa gång du är i Majorna, passa på att leta dig upp till Sjöbergen. Oasen är lite gömd, men det finns skyltar och stigar som visar vägen, och när du väl kommer fram är det som att du gått igenom garderoben och kommit till Narnia!

Läs också