Kaférundan: Biscotti

Sommaren 2020 är det få som inte blivit bekanta med begreppet ”hemester” – semester på hemmaplan. När omständigheterna kräver att vi håller oss mer hemmavid än vanligt, är ett varierat kvartersutbud av restauranger och kaféer ett stort semesterplus. Veckans spaning leder oss till kafé Biscotti på Allmänna vägen.

Kafé Biscotti är en sedan länge etablerad Majornafavorit, även om ägarbyten genom åren påverkat vem som för stunden kallar sig stammis. Om det är ett kafé som även serverar mat, eller en restaurang som också är ett kafé är en fråga vi lämnar obesvarad – men oavsett om det är hunger, kaffe- eller sötsug som leder dig hit är chanserna goda att du hittar något som faller dig i smaken.

Fågel, fisk eller mitt emellan

På lunchmenyn finns tre olika ”dagens”-alternativ (kött, fisk och vegetariskt) som varieras veckovis, men vi får höra att det är för de stående pastarätterna som många återvänder. Vällagat och vackert upplagt är andra kvaliteter vi för till protokollet. Inte oviktigt för den som vill njuta maten med fler än ett sinne. Bakverken, som bakas på plats, innefattar allt från biscotti till chokladmousse och serveras ihop med hederligt bryggkaffe, svart espresso eller snitsig latte art för den som önskar. Preferenserna får styra.

Både inredning och atmosfär är avslappnat prestigelös, utan att för den skull upplevas som anspråkslös eller oambitiös. Sitt kvar länge eller kom in för en take away kaffe och påse kanelbullar. Behöver du rasta barnsben (och få njuta ditt kaffe ifred) finns lekplats behändigt nära.

Läs också