En bakverkstad utan konstigheter

På fem minuters gångväg från Fixfabriken ligger Cum Pane, ett av Göteborgs mest genuina hantverksbagerier. Här plockar du upp såväl ditt dagliga, ekologiska bröd som helgens gofika.

Foto: Cum Pane

Inga genvägar, inga konstigheter. Så kan filosofin bakom den ekologiska bakverkstaden Cum Pane sammanfattas. Med sina stenugnsbakade surdegsbröd och omsorgsfullt komponerade bakverk ger de näring både åt sina trogna kunder och till de småskaliga leverantörer som de själva köper från. Varje ingrediens som används på Cum Pane är ekologisk. Mjölet kommer från Limabacka kvarn, äggen från välmående hönor och valnötterna från vildväxande träd. Margarin kommer inte över tröskeln, här är det KRAV-märkt smör som gäller.

Den väldoftande lokalen på Mariagatan 17 har varit ett självklart stopp för Majornabor ända sedan starten 2008. Men Cum Pane har också andra förgreningar, både i form av ytterligare en bakverkstad i Olskroken och genom att flera butiker runt om i stan har valt att bli återförsäljare av deras sortiment. Bor du (ännu) inte i Majorna finns alltså andra möjligheter att smaka på en av stadsdelens favoriter!

Läs också