Nytt från bygget

Fixfabriken, februari 2021

Vi är framme vid februari 2021 och det är dags att bjuda på en uppdatering från bygget av Fixfabrikens bostäder. Hur går det egentligen?

Bränneriet i februarisolen. Foto: Balder

Jo, tack framåt! Det första i ordningen av våra fyra kvarter, Bränneriet, har vuxit vidare och är till stora delar färdigställt. Men en hel del aktivitet pågår och återstår ändå. Just nu är det murning, plåtarbeten på tak och inklädnader av balkonger som är på gång utvändigt. På insidan pågår bland annat installationsarbeten, målning, golvläggning och montering av kök.

Bränneriet har fått tydliga konturer. Foto: Balder

Även Brf Sannaparkens utveckling börjar bli väl synlig. Två stora byggkranar servar området och hjälper Fixfabrikens andra kvarter att växa på höjden.

Brf Sannaparken har inlett sin växtspurt. Foto: HSB

Kvarteret Glasbruket är även det byggstartat och där är det grundläggning som står för dörren den närmaste tiden.

Mycket på gång i området

I närområdet händer också mycket just nu. Det gamla bussgaraget är rivet och på den stora yta som frigjorts ska det byggas sex kvarter med både hyresrätter och bostadsrätter. Dessa ingår i samma detaljplaneområde som våra fyra kvarter men tillhör inte Fixfabriken utan blir våra grannar. Det är kommunen som anvisar marken och så här långt har tre tomter sålts till två olika aktörer.

Utsiktsbild från Sannaparkens byggkran i december 2020. Foto: HSB

Läs också


22 september 2021

Inflytt och årsdag

Ny milstolpe nådd – inflyttningen i Bränneriet har börjat!