Någonting blev ”konstigt” i Fixfabriken!

Fix Side Gallery sätter ännu mer färg på Majorna

I samband med Konstrundan i Majorna bjöd vi in fyra lokala konstnärer sätta sin prägel på den 25 meter långa mur som står utmed Lantvärnsgatan, en mur som tidigare präglats av allmänt klotter. Konsortiet ligger bakom projektet som vi kallar Fix Side Gallery.

Rivningen är nu i full gång av den gamla fabriken där 500 nya bostäder och ett nytt bostadsområde kommer att stå. Men det hindrar inte området från att visa upp sin vackraste fasad. I samband med helgens evenemang Konstrundan i Majorna förvandlades Fixfabrikens byggarbetsplats till ett modernt konstgalleri på gatan.

Tanken är att konsten ska skapa en trygg och trivsam miljö för förbipasserande under byggnationstiden. Projektet går i linje med Göteborgs stads projekt ”Byggplatsen som arena”, som syftar till att göra byggplatser trevligare och mer integrerade i stadsbilden.

Konstnärerna som arbetade på muren var en namnkunnig samling med olika uttryck och stil. De som deltog var Ebba Chambert, Elisabeth Rippe, Ares och Kaj Dyrvold. Uppmaningen från konsortiet var att tolka områdets tema, ”360 grader frihet” som beskriver den blivande stadsdelens närhet till både natur, hav och stadsliv.

Konstverket finns att beskåda på Lantvärnsgatan mitt i Fixfabriksområdet. Kika gärna förbi för att på riktigt njuta av det kanske ”konstigaste” vi har gjort hittills.

Läs också


22 september 2021

Inflytt och årsdag

Ny milstolpe nådd – inflyttningen i Bränneriet har börjat!