Kaférundan: Kafé Gapet

På sju minuters promenadavstånd från Fixfabriken ligger Kafé Gapet. Hit kommer du kanske för frukosten, för den snygga inredningen eller för att se vad ägaren och eldsjälen Lina Rönsberg har lagat just idag.

Vi passade på att ställa ett par frågor till Lina, som slog upp portarna till sitt nya kafé på Silverkällegatan under våren 2019.

Hur skulle du beskriva utbudet på kafé Gapet?
– Det är en liten men gosig meny som hela tiden förändras i takt med säsongerna. Jag bakar allt själv så det blir inte tusen olika saker som på de stora kedjorna, men å andra sidan är allt gjort med omsorg. Jag bakar bröd, kokar marmelad, kokar kola och så vidare.

Har du några specialiteter?
– Just nu måste jag nog säga att yoghurten och min hemmarostade granola är bäst. Granolan är en fröjd och gifter sig riktigt bra med den syrliga yoghurten. Just nu toppas den med clementiner, men under sommaren var de kardemummabakade nektarinerna helt åt skogen goda som topping!

Hur vill du att ditt kafé ska upplevas av besökarna?
– Jag hoppas att alla som kommer hit inser att det här är ett ställe med en trevlig liten meny som är gjord på plats av mig och att kaféet precis har börjat sin utvecklingsresa. Jag har så mycket mer att ge! Framöver ska jag testa nya recept, fixa i ordning uteplatsen, komma igång med fler events, bland mycket annat. Min förhoppning är att många blir nyfikna och vill följa med i utvecklingen!

Kafé Gapet = hembakat, personligt och snyggt på Silverkällegatan 4.

Läs också