Karins tankar om Fixfabriken.

Det roligaste är att vara med att driva fram projekt som har ett tydligt syfte.

Vi har pratat med Karin Henström som är projektledare på Balder. Vi ställde ett par frågor om hennes jobb och om Fixfabriken, och hon hade mycket intressant att berätta! Här nedanför får du ta del av hennes tankar om Fixfabriken.

Hej Karin!

Vad är din roll i projektet Fixfabriken?
Jag jobbar som projektledare, och som projektledare på Balder ansvarar man för projektet ”från ax till limpa”. Så jag har varit med och drivit detaljplanen och jag är med i hela processen fram till dess att kunderna flyttar in och vi lämnar över föreningen till de boende. Jag har många personer till min hjälp men det är jag som har ansvar för helheten.

Vad tycker du är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste är att vara med att driva fram projekt som har ett tydligt syfte. Det står ett hus där i slutändan som människor faktiskt ska bo i. Från ett tomt papper, eller industrimark som i det här fallet eller vad det nu må va, så blir det någonting konkret efteråt och jag ser det som en spännande förädling av marken.

Vad tycker du är mest spännande med projektet Fixfabriken?
Det är ju historiens bästa läge! Det har bott människor där sedan stenåldern, och så har det blivit industrimark och nu ska det bli bostäder igen – det tycker jag är häftigt! Det är ju en gammal stenåldersbosättning som arkeologer har ett stort intresse av att undersöka. Det är spännande att det har bott stenåldersmänniskor här, och att det nu ska bo människor här igen. Det är roligt att vara med i detta projekt eftersom det är unikt att bygga nytt i Majorna.

Vad skiljer Fixfabriken från liknande projekt? Varför ska man bo just här?
Fixfabriken går ju inte att prata om utan att prata om läget. Lägenheter med hög takhöjd, studiolägenheter med egen entré, och lite industrikänsla som blir fint. Detaljplanen har hämtat inspiration av former både från landshövdingehusen i Majorna och de lite högre tornliknande husen i Klippan. Vi jobbar också med stora fönster i det här projektet, vilket ytterligare bidrar till industrikänslan, och dubbla balkonger på flera lägenheter. När det kommer till den utvändiga gestaltningen har vi tagit ett helhetsgrepp för samtliga kvarter. Vi har en landskapsarkitekt som tagit fram en helhetsbild som vi följer, som fångar upp gemensamma parametrar. Det handlar om armaturer, växter, gatubeläggningar och sådana saker. I stort handlar det om gatumiljöerna, och att de ska bli enhetliga och lika, så att man känner igen sig i samtliga av de här kvarteren.

Vilka tror du kommer att bo här i framtiden?
Jag tror många villasäljare och unga par som vill ha ett lite modernare boende kommer att söka sig hit!

Stort lycka till med projektet i fortsättningen. Vi ser fram emot att se slutresultatet!

Läs också


17 oktober 2018

Marcus tankar om Fixfabriken.

Det finns inget som liknar Fixfabriken och det är en anledning att bo där.