Marcus tankar om Fixfabriken.

Det finns inget som liknar Fixfabriken och det är en anledning att bo där.

Vi har pratat med Marcus Hansson som är projektledare på HSB. Vi ställde ett par frågor om hans jobb och om Fixfabriken, och han hade mycket intressant att berätta! Här nedanför får du ta del av hans tankar om Fixfabriken.

 

Hej Marcus!

Vad är din roll i projektet Fixfabriken?
Jag är projektchef och projektledare för HSBs del av Fixfabriken, BRF Sannaparken. HSB har en uppdelning med projektchef och projektledare och i det här fallet har jag båda rollerna. En projektchef är med i ett väldigt tidigt skede, redan i projektutvecklingsfasen. Så jag är med från början, och kommer med input kring projektet. Sedan går det över till nyproduktionsavdelningen och då blir det mer handfast projektering. Där fortsätter arkitekten med sitt, tillsammans med andra konsulter och så vidare, så att man får till en färdig systemhandling.I samband med systemhandlingsprojekteringen har vi handlat upp en entreprenör. I det här fallet har vi ett avtal med NCC som i ett tidigt skede varit med och hjälpt oss att få fram dessa systemhandlingar och som projekterar mer i detalj. I nuläget har vi färdiga systemhandlingar, och nu är vi i skedet med att söka bygglov, som är inlämnat.

Vad tycker du är det roligaste med ditt jobb?
Jag tycker om bostäder och har jobbat med bostäder hela min yrkeskarriär. Jag kommer från entreprenörs-sidan och har nu gått över till byggsidan. Jag har varit 20 år ute i produktion och byggt hus, och det har varit ett ständigt lärande. Nu har jag mycket att lära mig på den här sidan. Det är en komplex roll och jag träffar många olika människor, allt i från ingenjörer till marknadsfolk och det är kul att träffa olika typer av människor. Det är utvecklande och roligt.

Vad tycker du är mest spännande med projektet Fixfabriken?
Det är en av få nyproduktioner som finns just nu i Majorna, och det är en väldigt fin gestaltning. Det är till att börja med ett fint läge på husen. Läget är alltid A och O och i det här fallet är det ett jättefint läge. Sedan är det också nära till kommunikationer, rekreation, nära till vatten och nära till Majorna, som är en populär stadsdel av många anledningar. Att vara med och utveckla den här stadsdelen är väldigt kul. Det är rätt så lite nyproduktion av bostäder i Majorna, och det är kul att vara en del av den nyproduktion som nu sker. Majorna är en unik plats, med sin lite lägre bebyggelse, småskalighet, och så är det som en egen liten stad i staden. Klippan med sin lite högre gestaltning ger den mix vi skapar i Fixfabriken.

Vad skiljer Fixfabriken från liknande projekt? Varför ska man bo just här?
Som sagt så är läget verkligen unikt. Det finns inga liknade projekt. Det finns ingen annan produktion i närheten framöver och det gör det hela unikt. Det finns inget som liknar Fixfabriken och det är en anledning att bo där. Det är ju dessutom en spännande och trevlig plats. Det kommer bli rustikt tegel som står för hållbarhet, och hela intrycket blir gediget. Sedan har vi allt det som jag nämnde tidigare, med det som finns i närheten. Sannaparken är en pärla, och både vårt och Balders kvarter ligger i direkt närhet till parken, och det blir som att ha en egen stor villaträdgård precis i anslutning till din lägenhet, och det blir väldigt fint.

Vilka tror du kommer att bo här i framtiden?
Dels yngre och äldre par, tror jag. Det är nog lättare när man är två, att flytta in i de lite större lägenheterna. Sedan finns det ju mindre lägenheter också, för alla möjliga människor, i blandade åldrar. Både unga som gamla. Jag tror att vi också kommer se en del internflytt från ”Majfolk” som redan bor i Majorna.

Stort lycka till med projektet i fortsättningen. Vi ser fram emot att se slutresultatet!

 

Läs också