Julklapptips: Upplevelser i Majorna

Det finns många goda skäl att ge bort upplevelser i julklapp. Istället för att bidra till ett växande prylberg kan du med din gåva skapa minnen för livet och på samma gång stödja lokala näringsidkare. Bara i Majorna finns en uppsjö av möjliga upplevelser att lägga under granen.

Till scenkonst- och konsertkompisen

I kvarteren kring Stigbergstorget ligger Majornas två kändaste evenemangsscener, Oceanen och Musikens hus. I deras respektive program hittar du konserter, stand up-shower och litteraturkvällar, bland mycket annat.

Till problemlösaren

Råna ett casino, rym från fängelset och hitta den heliga graalen. Alltsammans på Gråberget! Escape House Göteborg erbjuder tre banor att boka in kompisarna, kollegorna eller familjen på.

Till finsmakaren

… kan du förstås ge bort ett presentkort på någon av alla de härliga restauranger som finns samlade i Majorna/Kungsladugård. Spana också in Porter Pelles breda utbud av upplevelser och – om budgeten tillåter –Sjömagasinets matlagningskurser.

Till bilnostalgikern

Visste du att tidsresor erbjuds från Hotel Waterfront Göteborg vid Klippan? Konceptet Time Travel Sightseeing Göteborg går ut på att du antingen kör eller åker med i ”den svenska folkbilen” Volvo PV 444/544, på en resa genom både staden och decennierna.

Till historiefantasten

Smugglare, sjörövare och spöstraff. Och en bit god mat. Det är vad som utlovas på Materías kriminologiska bar- och bistrokvällar som anordnas i samarbete med Crime Walks. Det låter väl som en kväll att minnas?

Till växtvännen

I webbshoppen hos Växtverket, våra lokalgrannar på Karl Johansgatan, dyker det regelbundet upp workshops och kurser för den som uppskattar det gröna livet. Kanske är en kurs i hur man syrar grönsaker precis vad din brorsa inte visste att han önskade sig?

Läs också