Brukar du köpa din glögg? Testa att göra egen glögg i jul. Med den här enkla snabbglöggen kan du imponera på dina gäster och anpassa din glögg efter tycke och smak!
Du behöver:
- 2 st kanelstänger
- 3 st stjärnanis
- 1 st pomeransskal
- 7 st nejlikor
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 dl strösocker
- 5 dl vatten
- 1 flaska (75cl) rödvin med kraftig karaktär
- 1 dl konjak efter smak
Gör såhär:
- Koka ihop kryddor, socker och vatten under lock och låt sedan sjuda på svag värme i ca 25 min. Ställ blandningen åt sidan och låt svalna.
- När blandningen är kall, sila av kryddorna och tillsätt rödvin samt konjak. Värm sedan upp glöggen igen och servera tillsammans med russin och mandel.
Det går alltid att göra glöggen alkoholfri genom att utesluta konjaken och använda alkoholfritt rödvin.