Hej Aina!

Majorna har en egen valuta som heter Major!

Aina är född och uppvuxen i Majorna – och hon tänker inte flytta därifrån i första taget! En av anledningarna till att hon trivs så bra i Majorna är människorna:
– Det finns lite som en särskild inställning till livet bland folk här. Ganska många är miljömedvetna och det är ett väldigt barnvänligt och familjärt ställe. Och en annan sak som jag gillar är att Majorna är lite som en stad i staden. Och en kul grej på tal om det är att Majorna faktiskt har en egen valuta, som heter ”Major”! En Major är värd en krona.
Finns allt du behöver i Majorna?
– Ja absolut! Det finns flera olika matbutiker. Och så finns det apotek, och trevliga små butiker. Det finns också apotek, några secondhandställen, krogar och blomsteraffär. Och framförallt; Megaloppisen är ju här i Majorna. Göteborgs största loppis, då folk går ut på gatorna och säljer saker och bara hänger. Den får man inte missa!
Vad gör du en ledig dag här i Majorna?
– Då går jag gärna till röda sten, tar en powerwalk i Slottsskogen, eller dansar brasiliansk samba på Danzlagret, där jag både undervisar och tar klasser. Det är också härlig att gå upp bortåt Stigbergstorget och Bengans, skivaffären där. På vägen är det mysigt att gå förbi Musikens hus och hänga lite i hängmattorna där!

Läs också


11 juni 2018

Hej Axelia och Anton!

Har man flyttat till Majorna vill man bo här hela livet!

3 november 2018

Hej André!