Fläder fläder fläder! Hela Majorna är fullt av fläderbuskar. Varför inte göra flädersaft? Så länge träden inte står på en privat tomt är det bara att plocka. Tänk bara på att inte dra av blommorna, utan använd sekatör. Såhär gör du:
Du behöver:
50 klasar fläderblom
4 stora citroner, sköljda och skurna i tunna skivor
4 liter socker
100 gram citronsyra
3 liter kokat vatten
Gör såhär: Ta fram en stor bunke eller hink. Varva blomklasar, citronskivor, citronsyra och sockret i bunken. Kocka upp vattnet och häll det över blommorna i bunken. Låt det stå rumstempererat eller i ett kylskåp i två dagar. Därefter är det bara att hälla upp i (rengjorda) flaskor och njuta av hela sommaren.
Tips: Frys in flädersaften i små portionspåsar för att ha flädersaft hela året!
Lycka till!